Afwerking Kussens

NOYY | Afwerking kussens

De uitstraling van een kussen wordt voor een groot deel bepaald door de afwerking van het kussen. Door voor een andere afwerking te kiezen krijgt je bank die strakke look of misschien een luxe of nonchalante uitstraling. Alle kussens worden geleverd met een rits aan de achterkant zodat de hoes eventueel gewassen kan worden.
Standaard zit de rits aan de achterzijde van het kussen. Bij sommige toepassingen kan het beter uitkomen om de rits op een andere plaats te maken. Mocht dit het geval zijn, dan bespreken we dit tijdens het proces.

Afwerkings mogelijkheden strak kussen:

Zijnaad

Onze standaard afwerking is met zij-naad. Hier wordt de stof om het kussen heen gevouwen en de zijkanten gestikt waardoor er aan de 2 zijkanten een naad door het midden loopt.
Als de som van de breedte ( diepte ) + de dikte van het kussen meer is dan 70cm, dan wordt er gebruik gemaakt van een tussenstuk omdat de stofbanen niet breder zijn dan 1.40mtr
Mooier is dan dus om te kiezen voor een kussen met tussenstuk.
Een kussen met zijnaad heeft een rustige uitstraling.

Tussenstuk

Ook is er de mogelijkheid om te kiezen voor een kussen met tussenstuk.
Dit wil zeggen dat bij de afwerking de boven en onder vlakken van het kussen door middel van een strook aan elkaar zijn gestikt. Deze manier van afwerking geeft de kussen een mooie strakke look en is aan te raden bij kussens die een zit diepte hebben van meer dan 60cm.

Kussen met bies ( Piping )

Bij een kussen met een bies wordt het kussen rondom aan de boven en onderkant afgewerkt met een koord. Dit zorgt er voor dat het kussen een zeer luxe uitstraling krijgt. De kleur van de koord is standaard de zelfde kleur als van de stof waar de kussen van gemaakt is. Het is uiteraard mogelijk om deze in een ander kleur te kiezen dan de kleur van het kussen, dit kunt u aangeven bij ons.